Piros csoport:

Azért szeretjük a Gézengúz Óvodát, mert a vezetőség és a dolgozók nagyon sok és nagyin színes programokat találnak ki is a gyerekeknek és erről mindig napra kész tájékoztatást adnak a szülőknek. Mindig törekedik arra az intézmény, hogy minden évben történjen egy vagy több fejlesztés az ovin. Szépülnek a csoportszobák, mosdóhelyiségek, tornaszoba. Probléma esetén azonnal próbálják azt úgy orvosolni, hogy az óvoda, a gyerekek és a szülők is elégedettek legyenek. Az egész óvodát átjárja a nyitottságra törekvés.  A legjobban mégis azt szeretem, hogy minden óvó néni és dadus néni tudja az összes- tehát nem csak a saját csoportjában lévő - gyermek nevét, és a szülőket is ismerik. Szerintem ez írja le legjobban, hogy milyen szuper is az ovi, és hogy a szülő nyugodtan lehet egész nap, mert bárhová megy a gyereke, mindig jó és szerető kezekben lesz.

Kiváló pedagógusok gondozzák és tanítják gyermekeinket, s mindennapjaikról, fejlődésükről folyamatos visszajelzést kapunk. Változatos programok, rendszeres foglalkozások színesítik mindennapjaikat. Nagyon családcentrikus az intézmény. A szülői közösséget is összetartják a különböző jó hangulatú rendezvények, események kapcsán. Szülőként örülök, hogy ilyen biztonságban, jó kedvben telnek gyermekeim mindennapjai az óvodában. Nagyon szeretünk „Gézengúzosok” lenni!

Györfi - Oláh Veronika

Négy éve ismerkedünk meg a Gézengúz Óvodával egy óvodaváltás kapcsán. A nagylányom ebben a csodás közösségben egyből kinyílt, azóta pedig már a két húga is „Gézengúz”. A legkisebb kiscsoportos, akit két tüneményes, de annál következetesebb óvónő terelget, tanítgat, szeretget. Zenész család lévén külön öröm, hogy a zenei nevelés a csoporton belül mindennapos, sokat énekelnek, mondókáznak és mi szülők is megkapjuk az anyagot. Nagyon nagy segítség ennyi kisgyermek mellett, hogy a délutánok folyamán különböző foglalkozások között tudnak választani: torna, úszás, néptánc, jóga… stb. Örömmel hozom be ide a gyerekeket, mert biztosan tudom, hogy szeretetteljes légkör, kedves csapat várja őket nap, mint nap.

Ujvári Klára

 

Nagyon szeretek oviba járni, sose tiltakozom, ha indulunk.Még inkább csak utolsó vagyok az öltözésben, de már nagyon igyekszem!Szeretek festeni, rajzolni, de leginkább mesét hallgatni és bábozni. Főleg a fiúkkal játszom, bár néha már a lányokkal is.A mi ovink szép, tiszta! Az óvó nénik aranyosak. Általában szeretem az ételt, amit kapok. 

Sokat játszunk a piros csoportos társaimmal. 
Ez jó hely! Szeretem!

 

Verocs ( 3 és fél éves piros csoportos óvodás és anyukája)

Sárga csoport:

Szeretem a sárga csoportban, hogy minden reggel, mikor benyitunk és beengedjük a gyerekeket, már óriási mosollyal fogadnak minket. Szerencsére, az egész Gézengúz ovi ilyen mosolygós hely! Jó érzés úgy otthagyni a gyermekeinket, hogy tudom, biztonságban és szeretetben vannak ott egész nap. Nagyon hálásak vagyunk az ovi egész csapatának, hogy ilyen Csoda Helyet hoztak létre és ezt minden egyes nap érezzük is.

SzMK  szülői közösség tagjai

 

Az első benyomásunk és az azt követő tapasztalataink is nagyon jók az óvodával kapcsolatban. Jó belépni az épületbe és jó ott lenni nekünk felnőtteknek és a gyermekünknek egyaránt. A kezdeti szimpátiánkat, nagyfokú bizalom követte azok iránt a szakemberek és munkatársaik iránt, akikre a kislányunkat bízzuk nap, mint nap. Az elmúlt 1,5 év alatt nagyon megszerettük a helyet és az óvó néniket egyaránt. Az átgondolt, erős szakmai alapokon nyugvó óvodavezetés, határozott irányvonalat jelent , a gyerekek szerető gondozásának és fejlesztésének. Hatásait pedig örömmell tapasztaljuk. Más óvodába járó gyerekek szülei rendre rácsodálkoznak, hogy a Gézengúz Oviban milyen sokszínű a délutáni, külön programok listája, ami azon túl, hogy igazi élmény a gyerekeknek, nagy segítség a minőségi mozgásprogramot kereső szülőknek is. De ami a legfontosabb, hogy a kislányunk nagyon szeret ide járni és számunkra ez a legjobb visszajelzés!

Vinceffy Virág

 

Zöld csoport:

Zöld csoportos éveink alatt öröm volt látni, ahogyan a kis "totyogókból" egymásra figyelő, önálló nagylányok, nagyfiúk lettek. Minden gyerkőc nagy örömmel megy oviba, az én kislányom az mondja azért, mert ő ott sosem unatkozik.A mi csoportunkban, de elmondhatom, hogy az egész intézményben az egészséges életmódra nevelés, a sport és a mese fontossága áll. Gyermekeink nagyon szerencsések, hiszen az egészséges életmód az életük része és így nekünk szülőknek is könnyebb. Egészségük védelmét segíti a tornateremben lévő sófal is.Óvodánk ügyel rá, hogy a tehetségprogramok kapcsán mindenki a kedvének, ügyességének megfelelő területen fejlődjön.Számtalan külön órából választhatunk gyermekünknek, mindenki megtalálja a kedvére valót, sakk, foci, játékos torna, tánc, jóga. Nagyon hálásak vagyunk a "minden kisgyerek tanuljon meg úszni törekvésért" is.

 Csoportunkban minden család számára fontosak a közösségi élmények, senki sem mulasztja el pl. a Gesztenye Ünnepet és a Karácsonyi Kézműves délutánt, ahogy együtt alkothatunk gyermekeinkkel és találkozhatunk szülőtársainkkal, akikkel csak rövid időre látjuk egymást a mindennapi rohanás miatt. 

 Mindig nagy élmény nem csak a gyerekeknek, hanem az apukáknak is az Apák napja, számtalan vicces sztori született már az évek alatt.Az én férjem pl. évek óta emlegeti, ahogy az egyik feladatnál az apukáknak a saját gyerkőcük által bevitt "alvókát" (plüss állatot) kellett felismerni egy nagy kosárban, ami mindenkinek rendre sikerült is... csak hát a mi kislányunk minden nap más figurát visz be és pont aznap egy mini pár centiméteres muffin babára esett a választás. Az egész feladat nevetésbe fulladt. :)

 

Bálint Kata