A tanfolyamot vezeti: Faragó Emese

Időpont: 1. csoport: 1530-1615

                 2.csoport: 1630-1715

Helyszín: Az óvoda tornaterme

A tanfolyamot vezeti: Nagy Hajnalka

Időpont: 1500-1545

Helyszín: Az óvoda tornaterme

Célja:

Játékos formában lefordított testtartásokról szól, ahol különböző állatokat utánozva átmozgatják testrészeiket, ezzel serkentve a test és a lélek öngyógyító képességét. Igényes időtöltés, amellyel elrepül az idő és végül a sok kicsi arc mosolyogva meséli óra után a szülőnek, óvó néninek, hogy mi mindent tanult.
Az óra során a gyerekek folyamatos mozgásban vannak, így lehetőségük nyílik arra, hogy levezessék a fölös energiát, és az aktív mozgás után megtanulják ellazítani magukat. Lehetőségük nyílik "kijógázni" magukból a számukra nehéz, gondot okozó helyzeteket, segít azok feldolgozásában, megoldást kínál nekik, hogy gyermekek maradhassanak, amíg csak lehet. Ezeket a technikákat elsajátítva azután otthon is bármikor, családi körben, akár közös hétvégi programként is elővehetik.
A gyermekeknek nagyon sokat számít az, ha be tudják vonni a szülőt és meg tudják osztani élményeiket. Így válik, válhat életformájává nem csak a kisgyermeknek, de adott esetben akár az egész családnak is a jóga.
Segítségével a gyermekek képesek fejleszteni önmagukban minden pozitív tulajdonságukat. Önbizalmat ad, nem versengésre tanít, mégis gyermekek társaságában, csoportos foglalkozások során, pozitív környezetben tanulják meg.

Vezeti: Pakucs- Gaál Etelka

Időpont: Keddenként: 1. csoport: 1500-1545

                                2. csoport: 1550-1620

                              

Célja:

A sakkjáték megkedveltetése, megismertetése, a sakkjátékon keresztül tanítható tulajdonságok és képességek fejlesztése. 

A sakk, jelentős szerepet játszik a társas kapcsolatok kialakulásában, a viselkedésformák elsajátításában. Ide soroljuk a nyerő és vesztő helyzetek, a kitartás, az elszántság, a célorientáltság, kockázatvállalás és megfontoltság, felelősség vállalás, a szabályok betartása, kudarctűrés, türelem, kapcsolatteremtés, empátia, együttműködés, udvariasság, fegyelmezettség, rendszeretet és nem utolsó sorban a sikerorientáltság, talpraesettség fejlesztését is.

Helye: Az óvoda foglalkoztató szobája 

Időpont: Csütörtökönként 1. csoport 800- 830

                                        2. csoport 835-905

                                               3. csoport 910-935

Vezeti: Zabó Kata sakkoktató

 

Célja:

A gyerekek a foglalkozásokon hallanak Istenről,megismerik Jézus életet, sokat beszélgetünk a szeretetről, a szülők tiszteletéről,embertársaink iránti figyelmességről.Mindezt játékos módszerekkel, rajzolással,dallal kísérve.

Vezeti: Baloghné Szász Magdolna

Időpont: Péntekenként 830- 900

             

Célja: 

A fociedzés gyerekeknek mindenekelőtt jó szórakozást és ideális kikapcsolódást jelent, ráadásul általában a motivációval sincs gond, hiszen a gyerekek jó részének életében biztosan volt, van, vagy lesz egy hosszabb-rövidebb időszak, amikor híres futballista szeretne lenni.

Az 4-5 éves korig játék, játék, játék minden mennyiségben, hiszen egészen eddig a korig csak a mozgás, a sport, a foci megszerettetése lehet a cél. Ebben a korban a gyerek koordinációs készségei még nem alakultak ki eléggé ahhoz, hogy komolyabb eredményeket várjunk tőle, tehát elsősorban a lelkesedés kialakítása és fenntartása a fő cél. Az edzés egészen kis korban tehát elsősorban játékból áll, még a szabályokat sem feltétlenül kell elsajátítaniuk (különösen a bonyolultabbakat, mint például a les), ugyanakkor már elkezdhetjük megtanítani az alapvető technikákat pl.: labdavezetés, labda helyes elrúgása, bedobás.

 Az 5-7 éves gyerekeknek, ebben a korban kezd komolyabbá válni a foci, ez az az időszak, amikor már bonyolultabb, a későbbi tudás szempontjából fontos technikai alapokat el tudnak sajátítani. Ezek között olyanok szerepelnek, mint a labdavezetés, passzolás, guruló labda megállítása, labdaátvétel. Fontos hangsúlyozni, hogy ebben a korban már fontos a kitartás, de természetesen a játékosság ekkor is kiemelten fontos.

 

Helye: 2017. október 31. Kőbányai Gézengúz Óvoda, november 1-től Janikovszky Éva Általános Iskola Üllői úti tagintézményének tornatermében 

 

Időpont: Keddenként, 1545- 1630

A tanfolyamot vezetik: Nagypál Fatime, Surányi Erika 

Célja: a népi játékokban megőrzött hagyományos mozdulatok gyakorlása, a gyermekek mozgáskultúrájának minőségi emelése, valamint a harmonikus, szép mozgás fejlesztéséhez használható mozdulatok változatainak bővítése.

Helye: az óvoda tornaszobája

Időpont: csütörtök 1615-1700

Vezeti: Simonné Vörös Ágota néptáncoktató

ÚszásÚszás

Nagy csoportos óvodásaink, a 2018/2019-es nevelési évben a Kőbányai Sport Club  "Minden gyermek tanuljon meg úszni" programjának keretében részesülnek ingyenes úszásoktatásban.

Helye: KSC Budapest, X. kerület Kőér utcai uszoda

Vezetik: KSC úszóoktatói

 

Középső csoportos óvodásaink számára szervezett úszótanfolyam keretében biztosítjuk az úszás alapjainak elsajátítását, melynek célja a vízbiztonság megteremtése, az úszás előkészítése, illetve elsajátítása. 

Helye: Janikovszky Éva Általános Iskola Üllői úti tagintézményének uszodája 

Időpont: hétfőnként, 1630-1715

Vezeti: Tóth Attila úszóoktató